maanantai 12. syyskuuta 2011

Minne se kesä katosi 2

Minne se kesä katosi 2

Kun nyt pitkästä aikaa kirjoittelen tänne, huomaan olevani hämmentyneen huvittunut siitä miten nopeasti aika rientää. Niin ahkera olen ollut, että toiseksi viimeisen postauksen otsikko sopisi vallan mainiosti tähänkin tekstiin. Onhan se vähän koomista....? Okei, -tragikoomista sitten.
Lupaan että ehkä ryhdistäydyn.

Vaikka blogissa onkin ollut hiljaiseloa, on tontilla puurrettu pitkin vuotta. Paljon onkin tapahtunut. Vierasta työvoimaa emme ole juuri käyttäneet, vaan edelleen koko hullunhomma lepäilee lähes täysin mieheni ja hänen isänsä harteilla.

Kesällä aika on mennyt lähinnä pihasaunan kimpussa, mutta on talossakin jotain kuitenkin tapahtunut. Maalämpöputket ovat paikoillaan ja talossa on tuulensuojalevyt ja katolta puuttuvat enää tiilet, jotka olisi tarkoitus latoa vielä ennen talven tuloa. Katsotaan josko talvella voisi myös laudoittaa.
Muutama ikkuna on jo paikoillaan. Miehen isä löi hiljan viimeisen huoneen alapohjan kiinni,  ja kunhan eristeet ovat puhallettu, voidaan alkaa tekemään varsinaisia lattioita. Ulkoeteisen lattia on tosin jo valmis ja huoneen sormipaneeliverhouskin valmistuu tuota pikaa.
Yläkerran ilmanvaihtoputket ovat jo hyvällä mallilla.



Niin ja saunamme on jo melko hyvällä mallilla! Laitan siitä erillisen postauksen.

Miehen äiti soitti joku aamu kun Turun Sanomissa ilmoitettiin Pukkilan pihamyynnistä. Menimme paikan päälle klo: 11.00 aikoihin. Paikalla oli aika paljon porukkaa, eikä ihme kun hinnat olivat niin alhaiset. Laattoja myytiin  neliöhintaan, mutta osan tavarasta sai ostaa peräkärry-/pakettiauto-periaatteella. Peräkärryllinen laattoja maksoi muistaakseni 150 euroa ja pakettiautollinen 250 e. Yksivärinen peruslaatta saattoi maksaa 1,5 euroa/m2! Moni lava oli jo tyhjillään, mutta onnistuimme kuitenkin löytämään muutaman meitä miellyttävän laattamallin.
                                   

(klikkaa kuvaa suuremmaksi)
Harmaa ,betonimainen laatta tulee kodinhoitohuoneen lattiaan. Kuvalaattoja ostimme kokeilumielessä. Paketissa kolme laattaa maksoi euron. Toisessa kuvalaatassa on omenapiirakan ohje -ehkä teen joskus:). Sitten ostimme vaaleanharmaata 10*10 peruslaattaa wc:n lattiaan ja valkoista mattalaattaa joka maksoi 1,5 euroo m2(keittiöön vanhan lieden taustaksi kuvalaattojen kanssa..?).

karvainen linssilude ei sisältynyt kauppaan..

Kävin muutama päivä sitten Kvikissä  ,jonne olin varannut ajan kodinhoitohuoneen suunnitteluun. Aivan mahtavaa että niin monessa paikassa; huonekaluliikkeissä, keittiö- ym. kaappimyymälöissä, kangaskaupoissa jne. on nykyään tarjolla ilmaista suunnittelupalvelua/-apua.Vaikka olisinkin kenties selvinnyt khh:en suunnittelusta itsekin, mikä aika ja vaiva siihen olisi kulunut -puhumattakaan siitä olisinko osannut hyödyntää järkevästi pienen tilan koko potentiaalia. Onhan se ihan eri asia nähdä kolmiulotteinen mallinnos huoneesta kaapit ym. paikoillaan oikeassa mittasuhteessa, kuin tuhertaa niitä itsekseen kynän kanssa.
Pelkkä ajan varaaminen ei silti ole yhtä kuin valmis suunnitelma. Meiltä kului suunnittelijan kanssa liki kolme tuntia aikaa 10m2 huoneen suunnitteluun (kiitos Jari kärsivällisyydestä). Ennen kuin menee suunnittelijan puheille, kannattaa itse tutustua kyseisen liikkeen eri kaappimalleihin ja miettiä hieman jo värimaailmaakin valmiiksi. Otin mukaan yhden jo ostamastamme khh:en lattialaatoista värimalliksi. Vaikka itse onnistuin (suureksi ihmeekseni) tosi lyhyessä ajassa päättämään kaapistojen ulkonäköseikat, silti valintojen paljous yllätti. On siis ne ovien värit ja mallit. Lisäksi on päätettävä kaappien korkeudet,  tasojen materiaali, niiden väri, niiden paksuus, reunojen listan väri, suorat vai kaarevat reunat, vetimet vai ilman, mitkä vetimet,millaiset jalat, mitä kaappien sisuksia, mm. näitä pohdimme. Monissa kohdissa kymmeniä vaihtoehtoja! Siinä saa pienen pään pyörälle..

Myös budjettia on syytä pohtia jos kukkaro ei ole pohjaton. Kivitaso ja umpipuinen ovi liikkuvat hieman eri hintaluokassa kuin laminaattitaso tai mdf-ovi. Omassa suunnitelmassani kaapistojen metallisten jalkojen osuudeksi tuli 140 euroa. Valitsin halvimman mallin. Kallein oli 4 kertaa kalliimpi. Pienilläkin valinnoilla voi saada aikaan suuria säästöjä.  Alta liiimattu allas oli kyllä tosi kivan näköinen mutta hinta olisi pompannut 220 eurosta 450 euroon. Ja meillä olisi yksi allas jo omastakin takaa. Jos itse asentaisimme..

Itse listasin etukäteen myös erilaisia toiveita joita tilaa suunnitellessa otettiin sitten huomioon. Esim. kuratrallille tuli jäädä tilaa. Samoin halusin penkin jossa voi istua kenkien riisumisen/pukemisen ajan, kuivauskaapin (joka itse kyhätään komerosta ja rättipatterista -jotenkin),  työtason ja syvän altaan sekä tilaa ulkoiluvaatteille. Nämä kaikki toiveet toteutuivat kun oikein pyörittelimme eri vaihtoehtoja. Aluksi kyllä epäilimme, mutta sitten palaset vain loksahtivat paikoilleen ja sain paperille unelmieni kodinhoitohuoneen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti