lauantai 18. elokuuta 2012

Laudoituksen edistymistä


Tässä taas tilannekatsausta siitä miten talo saa takkia ylleen. Talo ulkolaudoitus on jo pitkällä näistä kuvista. On kyllä aika jännittävä tunne nähdä talo sahanpurulta tuoksuvana ja laudat uutuuttaan kiiltelevinä, kun muistaa minkälaiselta vanha talo näytti repsottavana ja kulahtaneena. Lähestulkoon tällaiselta sen on siis täytynyt näyttää vuonna 1928, jolloin se valmistui.



Kuten yllä kuvasta tarkkasilmäisimmät saattavat huomata, olemme nyt maalanneet ikkunan kokonaan Uulan "Puolukalla". Halusimme alunperin säilyttää mahdollisimman paljon talon alkuperäistä lookia ja siksi maalasimme ikkunat sinipunaisiksi jäljitellen niiden vanhaa sävyä. Sinipunainen yhdistelmä kuitenkin häiritsi jotenkin. Se näytti minusta aika kylmältä. Nyt ne ovat sitten kokonaan punaiset.Tai oikeastaan väriä voisi paremmin luonnehtia viininpunaiseksi tai sinettivahan punaiseksi. Kaunis väri kyllä, mutta hieman mietityttää, että minkälainen seinäväri sointuisi tuon väriseen ikkunaan. Ehdotuksia?



Parveke tulee olemaan oma lisäyksemme talon arkkitehtuuriin. Sinne pääsee makuuhuonestamme. Sieltä on kätevää pudistella vuodevaatteet tai juoda vaikkapa aamukahvit kaunista peltomaisemaa katsellen. Bongasin pellolta taannoin pari peuraa. Kävelin lähemmäs ja yritin ottaa niistä kuvan, mutta poloiset pelästyivät ja juoksivat metsään piiloon.


Nähtiinpä pellolla taannoin myös muuan omituinen karvainen otus, joka juosta jolkotti sydämensä kyllyydestä pellolla välillä piehtaroiden antaumuksella.  Se tuntuu rakastavan kesää. Se on meidän 14-vuotias pappamme Emppu..













 
Tässä jo aloiteltu talon julkisivun laudoitusta...







Saunan katon toiselle puoliskolle on jo ladottu kattotiilet..